LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

College evalueert brand Vlaardingen

Volgens het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen is er door de brandweer snel en adequaat opgetreden bij de brand op 25 april in het pand van Stahlie aan de Van Beethovensingel.

Uit metingen die er tijdens de grote brand zijn gedaan is gebleken dat er geen direct gevaar voor de volksgezondheid is geweest : ‘De gemeten asbestdelen bestonden uit plaatdelen die niet direct bij de brand betrokken waren. Uit deze metingen bleek dat het hierbij alleen ging om asbestbesmetting in het afgezette gedeelte, direct om het betreffende pand. Dit afgezette gedeelte is hierop door het schoonmaakbedrijf Ecoloss opgeruimd en schoongemaakt'.


Asdeeltjes geen asbest
Raadslid Borstboom van Groenlinks wilde verder weten of verontruste bewoners nog via een informatieavond of per brief worden geïnformeerd over de brand. Maar dat is niet nodig, stellen burgemeester en wethouders. De omwonenden hebben nog dezelfde avond een bewonersbrief gekregen over de brand en de asbest.

In de omliggende straten zijn wel asdeeltjes neergekomen, maar dit is zeker geen asbest, meldde de gemeente Vlaardingen al snel nadat de brand was geblust. De brandweer en de DCMR hebben de wijk meteen na de brand gecontroleerd en de asdeeltjes laten onderzoeken in een laboratorium.


Het college zegt verder dat de inventarisatie van bedrijven die gevaarlijke stoffen hebben, in orde is. Ook worden bedrijven regelmatig bezocht door controleurs van de DCMR Milieudienst Rijnmond.
(Bron: AD)

vrijdag 5 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode