LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

MilieuAlarmteam van start

MilieuAlarmteam van start

De crisis is ook slecht voor het milieu. Het blijkt dat bedrijven het om financiële redenen steeds vaker niet zo nauw nemen met het milieu. De SP wil daar wat aan doen en daarom is het SP MilieuAlarmteam opgericht.

Een vijfkoppig team van specialisten en Kamerleden vormt sinds 2 juni het MilieuAlarmteam. Woordvoerder en SP Tweede Kamerlid Remi Poppe: ‘We zien steeds vaker gesjoemel met afval en vervuilde grond. Gevaarlijke rommel wordt in het buitenland weggewerkt. Zeker in tijden van crisis is het milieu door toedoen van mensen die het niet zo nauw nemen met gezondheid van mens en dier vaak kind van de rekening."


Dankzij samenwerking met arbeiders en omwonenden heeft de SP sinds begin jaren negentig al veel milieuschandalen succesvol aan de kaak kunnen stellen. Door vasthoudendheid van de SP is gebruik van asbest nu verboden. Gevaarlijke chloor- en ammoniaktreinen zijn gestopt. Smerige bedrijven verbeterden hun productieprocessen en smerige illegale afvalstorten werden opgespoord.


Volgens Poppe werd door nieuwe regels en wetten de laatste decennia vooruitgang geboekt. Het schort nu vooral aan de handhaving. Poppe: ‘In veel gemeenten zijn de opsporingsambtenaren verdwenen. Een heel slechte zaak. Om te voorkomen dat we terugvallen in oude fouten, willen we dat er geïnvesteerd wordt in de controle en handhaving. We roepen mensen die weet hebben van zaken die niet door de beugel kunnen, op om ons in te lichten via de website www.sp.nl/mat . Wij gaan dan op onderzoek uit en maken er werk van. Dat werk wordt gedaan door het MilieuAlarmteam.'

donderdag 4 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode