LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

30.000 ton bouwafval vervuild met asbest

30.000 ton bouwafval vervuild met asbest

In België zitten de bedrijven Siemens en Tessenderlo Chemie opgescheept met 30.000 ton gerecycled bouwafval dat met asbest vervuild blijkt. Het parket van Mechelen is een gerechtelijk onderzoek gestart.


Asbestdeeltjes
Er zijn momenteel volop bouwwerken bezig. Het bouwafval blijkt nu vervuild te zijn met asbest. Het gaat om zo'n 30.000 ton gerecycled afval dat bestemd was voor een nieuwe elektriciteitscentrale van Siemens.
Tot er meer zekerheid bestaat over de omvang van de vervuiling en wie hiervoor verantwoordelijk is, weet niemand wat ze met het bouwafval moeten aanvangen. De grond moet voortdurend natgehouden worden om te beletten dat de asbestdeeltjes gaan rondzweven. Arbeiders en personeelsleden die in de buurt van het afval komen, moeten verplicht een mondmasker dragen.

Het bouwafval zou geleverd zijn door DD-Recycling uit Puurs, maar de woordvoerder ontkent dat het afval toen al besmet was. "Die vervuiling moet tussen onze vingers zijn geglipt. Als bedrijf screenen we alles grondig en verwerken we geen asbest. Het bouwafval komt van containerparken."

De feiten kwamen aan het licht toen een ontslagen personeelslid van DD-Recycling zijn oud-werkgever voor het gerecht daagde. De directie van het bedrijf noemde de zaak toen nog "pure nonsens en een actie van een gefrustreerde ex-werknemer".

donderdag 4 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode