LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Bedrijfsprofiel RPS NEDERLAND

« Terug naar het overzicht

Logo RPS NEDERLAND

RPS Nederland

RPS Nederland is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau voor omgevings- en veiligheidsvraagstukken met zelfstandige laboratoria. Dagelijks werken we voor bedrijven, overheden en inspecties aan een betere leef-, woon- en werkomgeving. Dit doen we met 400 professionals vanuit vestigingen in Breda, Delft, Leerdam en Zwolle.

Stevig fundament
RPS Nederland is onderdeel van RPS Group plc. Een Engels beursgenoteerd adviesbureau dat wereldwijd met 5.000 medewerkers actief is in milieu- en energieopgaven. RPS Group plc heeft 85 vestigingen verspreid over Australië, Canada, Engeland, Ierland, Nederland, Rusland, Verenigde Staten en Zuidoost-Azië.

Diensten

  • Laboratoria: Asbest, arbeidshygiënisch en milieutechnisch onderzoek.
  • Asbest: Onderzoek en inventarisatie tot en met de begeleiding van asbestprojecten.
  • Veiligheid: Beheersen van risico’s, verbeteren van prestaties.
  • Gebieden: De inrichting én het beheer van stad en land.
  • Gebouwen: Integrale aanpak onderhoud, beheer en herontwikkeling van vastgoed.
  • Infrastructuur: Harde infrastructuur, water en geo-informatie

Innovatief
Onze medewerkers verzamelen, ordenen en analyseren informatie en geven advies voor objectieve oplossingen. Realtime informatie is daarbij essentieel. Daarom blijft RPS investeren in technologische innovaties. Hiermee maken we de werkprocessen van opdrachtgevers betrouwbaarder, slimmer en makkelijker. Zo zijn we sinds 2014 het eerste bureau dat beschikt over een mobiele elektronenmicroscoop voor asbestanalyses op locatie. In 2015 introduceren we een nieuwe meettechniek met canisters om de blootstelling aan gevaarlijke stoffen nauwkeuriger te bepalen.

Persoonlijk, pragmatisch en daadkrachtig
Tegelijk met de digitale revolutie blijven we trouw aan onze persoonlijke benadering. Want direct contact is in onze ogen onmisbaar voor een goede samenwerking. Net als een daadkrachtige aanpak van de problematiek. Met een pragmatisch advies dat niet alleen klopt op papier, maar ook werkt in de praktijk. Persoonlijk, pragmatisch en daadkrachtig zijn dé kernwaarden die klanten in RPS waarderen.

Groei
RPS is sinds 1997 actief in Nederland door de overname van BAK Nederland. De organisatie is zowel zelfstandig gegroeid als door de overname van bedrijven, zoals Ascor (2001), Ingenieursbureau BCC (2004) en Kraan Consulting (2008). In 2011 hebben we een samenvoeging van de onderdelen doorgevoerd tot twee bedrijven. RPS advies- en ingenieursbureau en RPS analyse bv waarin de laboratoriumactiviteiten zijn ondergebracht.

RPS NEDERLAND
Elektronicaweg 2
2628 XG Delft
Postbus 5094
2600 GB Delft