LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Bedrijfsprofiel Nomacon

« Terug naar het overzicht

Logo Nomacon

Nomacon Asbestinventarisaties

Nomacon Asbestinventarisaties B.V. is een SC-540 gecertificeerd inventarisatiebureau. Tijdens een asbestinventarisatie wordt systematisch en volledig alle waarneembare asbest in een bouwwerk of object in kaart gebracht. Wij beschikken over de verplichte vakkennis om asbest en de daaraan gekoppelde risico’s voor mens en milieu vakkundig en volledig in kaart te brengen en te rapporteren. Bij renovatie of sloop is een asbestinventarisatierapport in de meeste gevallen bij wet verplicht.

Advies asbestsanering

Naast het inventariseren van asbest geeft Nomacon Asbestinventarisaties ook advies over sanering van asbest en andere potentieel gevaarlijke stoffen en stellen wij asbestbeheersplannen op voor asbest dat in een bouwwerk aanwezig is of blijft. Desgewenst kunnen wij een saneringsproject volledig begeleiden om zo de zorgen weg te nemen die vaak gepaard gaan met asbest.

Het kan wenselijk zijn om voorafgaand aan saneringswerkzaamheden een terugschaling in de risicoklasse voor de verwijdering te onderzoeken, in dit geval kunnen wij een validatiemeting conform SCi-548 voor u laten uitvoeren.

Nomacon werkt voor o.a. woningbouwcorporaties, vastgoedontwikkelaars, particulieren, overheden, de (petro)chemische industrie, de maritieme sector en sloopbedrijven/saneerders. Nomacon voert voor uw bezit als gebruiker een asbestinventarisatie in kader van sloopwerk en renovatiewerkzaamheden. Tevens bij het aan/of verkopen van een onroerend goed.

Nomacon Asbestlaboratorium

Geaccrediteerd voor identificatie van asbest

Wij zijn ook geaccrediteerd (registratienummer L582) voor de identificatie van asbest in materialen conform NEN 5896, deze asbestanalyses worden uitgevoerd met lichtmicroscopie (stereo –polarisatiemicroscopie). Onder deze accreditatie worden door ons ook besmettingsonderzoeken conform NEN 2991 uitgevoerd.

Nomacon werkt voor o.a. woningbouwcorporaties, vastgoedontwikkelaars, particulieren, overheden, de (petro)chemische industrie, de maritieme sector en sloopbedrijven/saneerders.