LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn

Bedrijfsprofiel Kiwa Compliance

« Terug naar het overzicht

Logo Kiwa Compliance

Kiwa Compliance

Kiwa compliance is expert op het gebied van milieu- en gezondheidsvraagstukken. Wij zijn ontstaan vanuit twee bedrijven en houden ons al sinds 1999 bezig met risico- en compliance management van gevaarlijke stoffen. Onze klanten zien ons als de expert op specifieke aandachtsgebieden zoals asbest, brandveiligheid, gevaarlijke vezels, legionella, schimmels en luchtkwaliteit.

Wij streven ernaar dat iedereen kan leven in een veilige woon- en werkomgeving. Niemand mag blootgesteld worden aan gevaarlijke stoffen of een onveilige situatie die voorkomen had kunnen worden. Voor nu en in de toekomst.

Wij voeren onderzoek uit en leveren advies op maat, bieden ondersteuning en projectmanagement aan bij (asbest) sloop en saneringen.

Onze gecertificeerde adviseurs zijn 24/7 onderweg om dit alles te realiseren. Hun expertise is van onschatbare waarde en daar zijn we zuinig op. Om de kennis en kwaliteit binnen onze organisatie te borgen hechten wij veel waarde aan het op peil houden van de kennis van onze medewerkers middels interne en externe opleidingen. 

Kennis delen zit in ons DNA, wij vinden het belangrijk om belanghebbenden op de hoogte te houden van allerlei ontwikkelingen en stellen ook uw inbreng zeer op prijs.

Dienstverlening
Opdrachtgevers in de sectoren vastgoed, industrie en maritiem & offshore kunnen op Kiwa Compliance rekenen voor doelgerichte, betrouwbare en pragmatische dienstverlening. Wij ondersteunen u graag op het gebied van:

 • Inventarisaties op het gebied van asbest, keramische vezels en gevaarlijke stoffen;
 • 24/7 Calamiteitendienst;
 • Omvangrijke projecten op het gebied van renovatie- en totaalsloop;
 • Asbestbeheersplannen;
 • Bezitsbeheer en risicomanagement;
 • Projectmanagement;
 • Legal services m.b.t. asbest en asbestaansprakelijkheidsrecht: preventieve advisering, beleidsvorming en de behandeling en beperking van asbestschade en -geschillen;
 • E-services, waaronder het zelfontwikkelde risicobeheersysteem EVA, dat opdrachtgevers ondersteunt bij het monitoren en beheersbaar maken van risico’s en werkprocessen. Daarnaast genereert u in EVA de juiste informatie voor planning, beleid en strategie;
 • Asbesteducatie op het gebied van veiligheid en milieu, praktijkgerichte opleidingen, trainingen, cursussen en toolboxes (maatwerk, ook in-company), persoonscertificatie asbest.  

Innovatie en toekomstgerichte dienstverlening
Bij Kiwa Compliance staat de opdrachtgever altijd centraal. Wij denken mee vanuit de situatie en de behoeften van de klant, bedrijfsproces, budget en specifieke omgevings- en randvoorwaarden. Vanuit die drijfveer zijn wij innovatief, toekomstgericht en leveren we kwaliteit.  

Onze dienstverlening gaat verder…
Naast asbest kunnen we u ook ontzorgen op het gebied van water en Legionella-preventie, brandveiligheid, binnenmilieu en gevaarlijke stoffen.

A Kiwa company
Kiwa Compliance is onderdeel van Kiwa, een internationaal opererende e-TIC organisatie, al onze bedrijfsonderdelen zijn actief binnen de werkvelden Testen, Inspectie en Certificatie gecombineerd met training en e-services (data services). 

Kiwa zet expertise in om klanten te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun organisatie, producten, diensten, processen, managementsystemen en medewerkers. Door kwaliteit zichtbaar te maken en te verbeteren, creëert Kiwa vertrouwen.

De naam Kiwa, Kiwa certificaten en Kiwa keurmerken staan internationaal voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het zijn belangrijke marketingtools bij het vergroten van de toegevoegde waarde van uw product of het verkrijgen van vergunningen. Een Kiwa certificaat en een Kiwa keurmerk spelen een grote rol bij het zichtbaar maken van uw inspanningen als certificaathouder voor zowel uzelf als voor de buitenwereld.